Poliklinika

Primjena Rose K leća

Organiziran webinar sa izumiteljem Rose K kontaktnih leća.

U suradnji sa Sekcijom za kontaktologiju Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva (HOOD), Menicon akademije i Opto Centra, u prosincu 2023. godine organiziran je webinar na temu ‘Primjena Rose K kontaktnih leća za nepravilne rožnice’ sa izumiteljem Rose K kontaktnih leća Paulom Roseom i Patricijom Flores.

Cilj osnovnog i naprednog webinara bio je prikazati jednostavnost Rose K rješenja za fitting kod početnika te demonstrirati moguća rješenja i savjete za zahtjevnije rožnice. Inače, Rose K kontaktna leća je najpropisivanija leća za keratokonus u svijetu.

Rose K osnovni tečaj

Na Rose K osnovnom tečaju, osim prikazivanja jednostavnog sustava fittinga u pet koraka, prolazile su se teme o Keratokonusu, povijesti Rose K leća te su se sudionici upoznali i s Rose K obitelji kontaktnih leća. Predavači i moderatori osnovnog tečaja bili su Patricia Flores, Adrian Lukenda i Jennifer Choo.

Rose K napredni tečaj

Rose K napredni tečaj bio je podijeljen u dva dijela. Prvi dio predavanja držao je Paul Rose, izumitelj Rose K leća s Novog Zelanda, koji je pokazao napredne opcije fittinga nepravilnih rožnica. Drugi dio naprednog tečaja fokusirao se na praktične savjete i preporuke za fitting Rose K i Rose K2 IC dizajna sa asimetričnim opcijama - i to na pacijentima uživo iz čileanskog Centra de la Visión Patricia Flores.

Ako imate dodatno pitanje u vezi Rose K leća ispunite formular Pitajte doktora i javit ćemo vam se s odgovorom u brzom vremenskom roku.