Polutvrde kontaktne leće

Tvrde leće
Izrađene su od PMMA materijala i ne propuštaju kisik (*Dk≈0). Tvrde leće izrađujemo od najkvalitetnijih tvrdih materijala. Nepropusnost za kisik najvažniji je razlog zašto su tvrde leće danas rijetko u upotrebi.

Tvrde plinopropusne leće (polutvrde, eng. RGP – Rigid Gas permeable)
Polutvrde kontaktne leće su dokazano najzdravija vrsta kontaktnih leća i stoga se posebno preporučuju kod mlađih osoba. Više informacija o različitim vrstama kontaktnih leća potražite u našem vodiču kroz vrste kontaktnih leća.

Expresna izrada polutvrdih leća
U Opto Centru na upit expresno izrađujemo polutvrde leće.
Uz postojeći recept i dodatnu nadoplatu izraditi ćemo Vaše nove polutvrde leće u roku od samo 1 sata . 
Saznajte više i kontaktirajte nas na broj 01/ 4614 222.

Dizajn
U našem laboratoriju izrađujemo standardne polutvrde leće jednostavnijeg dizajna, Comfort leće naprednog dizajna te posebne dizajne leća (torične, Rose K leće i standardne leće za keratokonus, skleralne leće, multifokalne kontaktne leće i dr.). Plinopropusne leće možemo izraditi iz materijala s propusnostima od 10 do 141 *Dk jedinica.

Comfort tvrde plinopropusne (polutvrde) kontaktne leće su leće jedinstvenog dizajna koje prate zakrivljenost rožnice što ih čini značajno ugodnijima od standardnih polutvrdih leća jednostavnog Tetra dizajna. Sve standardne sferne dioptrije kao i cilindrične dioptrije dostupne su u svim materijalima.

Kontaktne leće iz OPTO centra su od vrhunskih materijala.
Kontaktne leće iz OPTO centra su od vrhunskih materijala.Kontaktne leće iz OPTO centra su od vrhunskih materijala.
RGP kontaktna leća.
RGP kontaktna leća.RGP kontaktna leća.
S Reclaim kontaktnim lećama vratite kotač vremena unatrag.
S Reclaim kontaktnim lećama vratite kotač vremena unatrag.S Reclaim kontaktnim lećama vratite kotač vremena unatrag.
Reclaim jedinstvene multifikalne kontaktne leće.
Reclaim jedinstvene multifikalne kontaktne leće.Reclaim jedinstvene multifikalne kontaktne leće.
Essential - vrhunske multifokalne kontaktne leće.
Essential - vrhunske multifokalne kontaktne leće.Essential - vrhunske multifokalne kontaktne leće.

Comfort A tvrde plinopropusne leće velikog promjera su leće jedinstvenog asfernog dizajna koji savršeno prati zakrivljenost oka. Zbog velikog promjera vrlo je važno točno izmjeriti središnju zakrivljenost (keratometrija)  i periferne zakrivljenosti (ekscentriciteti) rožnice kako bi se postigla maksimalna udobnost. Dostupne su u svim materijalima.

ESSENTIAL® i RECLAIM® Multifocal polutvrde (RGP) multifokalne kontaktne leće su za osobe iznad 40 godina s prezbiopijom. Posebno pogodni kandidati su dosadašnji nosioci polutvrdih leća. Tri serije ovih leća pokrivaju adicije do 3,00 dioptrije. ESSENTIAL® i RECLAIM® Multifocal su već dugi niz godina među nekoliko najuspješnijih dizajna plinopropusnih multifokalnih kontaktnih leća u svijetu. Ove leće kombinacija su simultanog i translatirajućeg dizajna, zbog čega su manje ovisne o središnjem položaju na oku, promjeni veličine zjenica ili sposobnosti mozga da razluči različite slike. Ovaj dizajn dostupan je u svim materijalima.Bez obzira na zahtjevnost dizajna, isporučuju se u roku od 1 do 2 dana uz puno jamstvo.

Boston Multivision danas su zamijenili napredniji i fleksibilniji dizajni multifokalnih leća, poput RECLAIM dizajna. Pokrivao je nešto manji raspon adicija: do 1,50 dioptrija. Ove leće izrađivale su se samo u Boston-ES materijalu u plavoj boji.

polutvrde_kontaktne_lece.jpg

Važno! Za zdravo nošenje svih vrsta kontakntih leća neophodna je stručna edukacija o pravilnom postavljanju leća kao i odabir načina održavanja leća prema preporuci specijalista za kontaktne leće.