Dr. sc. Adrian Lukenda, specijalist oftalmolog

adrian___lukenda.jpg

Doktor Adrian Lukenda uži je specijalist iz prednjeg segmenta oka s dugim iskustvom i tisućama obavljenih zahvata laserske korekcije dioptrije, crosslinkinga rožnice, kao i drugih zahvata na prednjem segmentu oka. Stručnjak je za suho oko te primjenu specijalnih rožničnih i skleralnih kontaktnih leća za nepravilne rožnice.

Studij medicine završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i doktorirao. Oftalmologiju je specijalizirao na Klinici za očne bolesti KBC Zagreb, nakon čega je radio kao specijalist oftalmolog na Očnom odjelu KB Dubrava. Nakon edukacije kod prof. dr. Thea Seilera, oca laserske refrakcijske kirurgije i crosslinkinga, 2009. godine u Švicarskoj radi bavi se laserskom korekcijom dioptrije suvremenim PRK i LASIK metodama te liječenjem keratokonusa u Očnoj poliklinici Opto centar. Osim redovitih edukacija na Institutu za refrakcijsku i oftalmokirurgiju IROC u Švicarskoj, educirao se i u drugim poznatim ustanovama u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Indiji i drugdje. 

Od 2006. suradnik je i član Uredničkog odbora Liječničkih novina Hrvatske liječničke komore. Predaje kao vanjski suradnik na poslijediplomskom specijalističkom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Organizirao je i predavao na više tečajeva te stručnih i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih članaka u međunarodno indeksiranim časopisima. Dobitnik je nagrada Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog oftalmološkog društva.

Član je stručnih društava za prednji očni segment, kontaktne leće, kataraktu i refrakcijsku kirurgiju u zemlji i inozemstvu. Redovito surađuje s brojnim zdravstvenim internetskim portalima (Cybermed, Ordinacija.hr i drugi), tiskanim medijima te gostuje u popularnoznanstvenim i drugim televizijskim emisijama.

natrag