Proizvodnja

OPTO CENTAR je jedan od vodećih proizvođača svih vrsta kontaktnih leća u Hrvatskoj i šire. Tvrtkin današnji položaj na tržištu rezultat je 4 desetljeća iskustva u proizvodnji kontaktnih leća, kao i neprekidnog ulaganja u nove tehnologije. Kao prvi u Hrvatskoj, OPTO CENTAR je uveo suvremenu tehnologiju proizvodnje kontaktnih leća na računalno upravljanim CNC-strojevima. 

Proizvodnja se odvija na dvije kompjuterizirane proizvodne linije Optoform u strogo kontroliranim uvjetima. Izrada se odvija pod nadzorom računala čime je mogućnost pogreške zbog ljudskog faktora svedena na minimum, dok su mogućnosti izbora pravog dizajna velike.

Pogon je dodatno osuvremenjen zahvaljujući sredstvima Europske unije u sklopu „Opremanje pogona za proizvodnju kontaktnih leća“.

Svaka proizvedena leća prolazi kroz stroge kontrole. Kao priznanje sustavu kontrole kvalitete naših leća OPTO CENTRU su, kao prvom u Hrvatskoj, dodijeljeni prestižni certifikati CE 0476 i EN ISO 13485:2016 za proizvodnju i distribuciju tvrdih, tvrdih plinopropusnih i mekanih kontaktnih leća. 

Proizvodni tim stručnjaka Opto centra.
Proizvodni tim stručnjaka Opto centra.Proizvodni tim stručnjaka Opto centra.
CNC strojevi - najsuvremenija tehnologija u proizvodnji leća.
CNC strojevi - najsuvremenija tehnologija u proizvodnji leća.CNC strojevi - najsuvremenija tehnologija u proizvodnji leća.
Precizna izrada svih vrsta individualnih kontaktnih leća.
Precizna izrada svih vrsta individualnih kontaktnih leća.Precizna izrada svih vrsta individualnih kontaktnih leća.
Svaka proizvedena leća prolazi višestruke kontrole.
Svaka proizvedena leća prolazi višestruke kontrole.Svaka proizvedena leća prolazi višestruke kontrole.
Završni pregled ruba izrađene leće za zadovoljstvo nositelja.
Završni pregled ruba izrađene leće za zadovoljstvo nositelja.Završni pregled ruba izrađene leće za zadovoljstvo nositelja.

Kvaliteta naših leća prepoznata je i izvan granica Hrvatske. OPTO CENTAR je jedini laboratorij za proizvodnju kontaktnih leća s CE certifikatom koji nam omogućuje izvoz leća proizvedenih u našem laboratoriju u zemlje EU-a sve do Baltika.

OPTO CENTAR je jedan od malobrojnih svjetskih laboratorija s licencom za proizvodnju i distribuciju ROSE K kontaktnih leća za keratokonus i druge posebne promjene roznice kao i skleralnih leća za bolesti rožnice i suhe oči. OPTO CENTAR je dugogodišnji aktivni član Europskog udruženja proizvođača kontaktnih leća EFCLIN.

EU projekt