Kako se dijagnosticiraju bolesti makule?

Kako se dijagnosticiraju bolesti makule?

Bolesti žute pjege najčešće se dijagnosticiraju na specijalističkom pregledu očne pozadine. Ukoliko ste primijetili slabljenje vida i iskrivljenje obrisa predmeta, možete odmah napraviti koristan Amslerov test (Amsler). Kako bi se utvrdilo o kojoj se promjeni žute pjege točno radi, oftalmolog će Vam vjerojatno preporučiti i napraviti slijedeće pretrage:

  • OCT makule - ova jednostavna i učinkovita pretraga omogućuje brzo i bezkontaktno lasersko snimanje mikroskopskih detalja žute pjege.
  • fluoresceinska angiografija (FAG)

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori