Test razlikovanja boja

Test razlikovanja boja

Ukoliko sami posumnjate kako otežano razaznajete boje ili niste zadovoljni vidom iako imate 100% vidne oštrine, potrebno je napraviti test na boje i testove kontrastne osjetljivosti.

U Opto Centru koristimo takozvane Ishihara tablice za probir osoba koje nemaju uredan kolorni vid. Ukoliko Vas zanima kako raspoznajete boje, kliknite na Test razlikovanja boja u poglavlju Zanimljivosti.

Ovaj informativni test raspoznavanja boja ipak ne može zamijeniti prave testove koje će Vam oftalmolog pokazati na pregledu.

Test kontrastne osjetljivosti

Ako imate problem s vidom iako Vam je vidna oštrina 100%-tna, moguće da Vam problem rade aberacije koje nastaju na površini ili unutrašnjosti oka zbog čega Vam se smanjuje kvaliteta vida, odnosno osjetljivost kontrasta. 

Naši oftalmolozi na temelju testa kontrastne osjetljivosti prepoznat će problem, te Vam, u slučaju potrebe, analizirati i valnu frontu ("wavefront") površine oka (vidi Oculyzer Pentacam) ili ispitati ukupne aberacije Vašeg oka (vidi: Wavefront analyzer) te Vam na temelju toga ponuditi najbolje rješenje za Vaše oči.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

test razlikovanja boja