Što je starosna dalekovidnost - prezbiopija?

Što je starosna dalekovidnost - prezbiopija?

Sposobnost akomodacije, odnosno izoštravanja bližih predmeta, smanjuje se tijekom cijelog života. Nakon 40-te godine akomodacija dovoljno oslabi da se počinju javljati problemi sa vidom na blizinu. Ova pojava često se naziva staračka dalekovidnost ili prezbiopija (presbyopia). Međutim, većina osoba u 40-tima, 50-ima i 60-tima ne smatra se starcima pa je točniji naziv dalekovidnost povezana s dobi, odnosno starosna dalekovidnost

Starosna dalekovidnost u početku se manifestira potrebom za odmicanjem sitno pisanog teksta. Nažalost, vrlo brzo ruke postaju "prekratke" te se javlja potreba za naočalama ili drugim rješenjima. Pravilno savjetovanje i kvalitetan pregled u Očnoj poliklinici Opto centar mogu pomoći u odabiru postupka (monovid, multifokalne IOL) ili optičkog pomagala (progresivne naočale, multifokalne kontaktne leće) koji će najbolje odgovarati Vašim očima i stilu života.

U ovoj kratkoj video animaciji pogledajte što je to prezbiopija i koja su nam rješenja danas na raspolaganju.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori