Pregled vida za djecu

Pregled vida za djecu

Pregledi vida u predškolskoj dobi iznimno su važni u sprečavanju nastanka slabovidnosti jer u toj dobi dolazi do punog razvoja vida.

Pregled vida predškolske djece s navršene 3 godine od 2015. godine obavezan je preventivni pregled u Republici Hrvatskoj. Testiranje vidne oštrine jednostavno se izvodi uz pomoć Lea standardiziranih tablica. Ukoliko se na testiranju pokaže kako je vidna oštrina na jednom oku slabija od 80% još uvijek ima dovoljno vremena da se do završetka razvoja vida u 7 godini života uz pravilan tretaman postigne puna vidna oštrina na oba oka.

Pregled očiju kod djece ili kompletni očni specijalistički pregled za djecu školske dobi, ne razlikuje se bitno od oftalmoloških pregleda kod odraslih. Sastoje se od pregleda vida uz pomoć Snellenovih tablica, te pregleda prednjeg i stražnjeg segmenta oka na procjepnoj svjetiljci. U sklopu pregleda se u pravilu kapaju kapi za širenje zjenica, nakon čega će dijete nekoliko sati imati zamućeni vid.

Za sva pitanja i narudžbe o ovim i drugim pregledima i pretragama u očnoj poliklinici slobodno nas kontaktirajte.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori