Rose K - najpropisivanija kontaktna leća za keratokonus u svijetu

Kvalitetan fitting pacijenta s nepravilnim rožnicama, kao što je to slučaj kod keratokonusa, jedan je od najvećih izazova za svakog kontaktologa. Prije pojave Rose K leća početnu leću bilo je potrebno često naknadno mijenjati kako bi se došlo do najboljeg rezultata. Izumitelj ovih leća, Paul Rose s Novog Zelanda je kod ROSE K tvrde plinopropusne leće napravio sintezu nekoliko stotina različitih zakrivljenosti u svega nekoliko ključnih parametara. Navedeni patent omogućio je jednostavan i uspješan fitting keratokonusa što je ove leće učinilo tako popularnim u svijetu.

rose_k.jpg

U Hrvatskoj je od prvog dana dostupna asferična poboljšana ROSE K2 leća kao i ROSE K2 IC (Iregular Cornea) te ROSE K2 Post Graft leća za iznimno zahtjevne promjene rožnice nakon ozljeda i operacijskih zahvata na očima. Sve Rose K leće proizvode se u Boston EO i Boston XO materijalu. Prema želji je moguća izrada i u drugim materijalim

Obitelj Rose K leća

Osim ROSE K2, ROSE K2 IC (Iregular Cornea) te ROSE K2 Post Graft leća, unatrag nekoliko godina dostupne su, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, i ROSE K2 NC leće za poseban “nipple” oblik keratokonusa. Posebno korisnim za najproblematičnije rožnice pokazale su se Rose K2 XL semi-skleralne leće. Sve Rose K leće proizvode se u materijalima s velikom propusnošću kisika.

Paul Rose tvorac
Rose K leća za keratokonus i dr. Lukenda.
Paul Rose tvorac<br>Rose K leća za keratokonus i dr. Lukenda.Paul Rose tvorac<br>Rose K leća za keratokonus i dr. Lukenda.
Rose K kontaktna leća za keratokonus na oku.
Rose K kontaktna leća za keratokonus na oku.Rose K kontaktna leća za keratokonus na oku.
Paul Rose u Zagrebu.
Paul Rose u Zagrebu.Paul Rose u Zagrebu.