Fotografiranje promjena na fundusu i površini oka

Fotografiranje promjena na fundusu i površini oka

Fotografiranje promjena na prednjem (vjeđe, rožnica, spojnica, šarenica i drugo) i na stražnjem segmentu oka (mrežnica, očni živac, krvne žile i drugo) važno je za dijagnosticiranje i praćenje te pravovremeno liječenje ukoliko se pokaže potreba. Pratiti se mogu virusne, upalne, tumorske i druge promjene.

U OPTO CENTRU promjene na prednjem segmentu oka fotografiramo na vrhunskim procjepnim svjetiljkama (biomikroskopima) Keeler i Zeiss.

Osim statičnih digitalnih fotografija, isti uređaji koriste se i za snimanje kratkih video snimaka, najčešće fluoresceinskog prikaza pokretljivosti kontaktnih leća.

Fotografije stražnjeg segmenta oka izvodimo na najnovijem OCT uređaju Nidek Retina Scan Duo. Osim fotografija očne pozadine (fundusa), na ovom uređaju moguće je izvesti pretragu snimanja autofluorescencije očne pozadine (eng. fundus autofluorescence ili FAF).

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori