Otopine za kontaktne leće

Sredstva za njegu tvrdih, polutvrdih (RGP) i mekanih kontaktnih leća značajno se razlikuju, pa tako postoje:

Otopine za TVRDE I POLUTVRDE kontaktne leće

Deterdženti za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

Najčešće sadrže neionski surfaktant, odnosno deterdžent Poloksamer koji omogućuje mobilizaciju i eliminaciju naslaga s površine leća bez utjecaja na njenu strukturu (primjer Avizor GP CLEANER). 

Otopine za čuvanje, ispiranje, vlaženje i dezinfekciju

Osim tvari koje dezinficiraju površinu leće i održavaju izotoničnost i pH vrijednost unutar uskih granica, ovaj tip proizvoda sadrži i tvari koje stvaraju fini omotač na leći čime povećava udobnost pri nošenju (Avizor GP CONDITIONER).

Otopine za MEKANE kontaktne leće

Otopine za čišćenje, dezinfekciju, čuvanje i ispiranje mekanih kontaktnih leća (s antiproteinskim djelovanjem)

Sadrže tvari koje omogućuju eliminaciju naslaga kao te tvari koje vežu i uklanjaju kalcijeve ione koji sudjeluju u stvaranju naslaga lipida i bjelančevina. Dezinfekcija se najčešće postiže djelovanjem nove generacije poliheksanida.

Udobnost i sigurno korištenje otopine omogućuju tvari koje održavaju pH vrijednost, izotoničnost i viskoznost. Sveobuhvatne "All in one" otopine pogodne su za njegu kontaktnih leća za čestu izmjenu.

Oftalmolozi u Očnoj poliklinici Opto centar već dugi niz godina preporučuju otopine tvrke Avizor: ALVERA, ALL CLEAN SOFT i UNICA SENSITIVE. Uvijek konzultirajte Vašeg kontaktologa koja je najbolja otopina za Vaše oči i leće koje nosite!

Peroksidni sistemi

Iznimno učinkoviti i zdravi kod dugoročnog nošenja kontaktnih leća zbog nedostatka konzervansa. Sastoje se od peroksidne otopine i neutralizirajuće tvari u obliku tablete s biondikatorom ili platinaste pločice. Čiste, dezinficiraju vlaže, te uklanjaju proteine, lipidne i druge organske naslage koje se talože na kontaktnim lećama.

Najčešće se sastoje od 3%-tne peroksidne otopine te tablete s aktivnom tvari katalazom koja razlaže peroksid na vodu i kisik. Promjena boje otopine NOVOXY ONE STEP BIO u zelenu već nakon 2 h označit će Vam da leće možete ponovno staviti u oči.

Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…
Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…
Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.
Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.
Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.
Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.
Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.
Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.
Avizor saline fiziološka otopina za ispiranje i vlaženje.
Avizor saline fiziološka otopina za ispiranje i vlaženje.