Otopine za kontaktne leće

Sredstva za njegu tvrdih, polutvrdih (RGP) i mekanih kontaktnih leća značajno se razlikuju, pa tako postoje:

Otopine za TVRDE I POLUTVRDE kontaktne leće

Deterdženti za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

Najčešće sadrže neionski surfaktant, odnosno deterdžent Poloksamer koji omogućuje mobilizaciju i eliminaciju naslaga s površine leća bez utjecaja na njenu strukturu (primjer Avizor GP CLEANER). 

Otopine za čuvanje, ispiranje, vlaženje i dezinfekciju

Osim tvari koje dezinficiraju površinu leće i održavaju izotoničnost i pH vrijednost unutar uskih granica, ovaj tip proizvoda sadrži i tvari koje stvaraju fini omotač na leći čime povećava udobnost pri nošenju (Avizor GP CONDITIONER).

Otopine za MEKANE kontaktne leće

Otopine za čišćenje, dezinfekciju, čuvanje i ispiranje mekanih kontaktnih leća (s antiproteinskim djelovanjem)

Sadrže tvari koje omogućuju eliminaciju naslaga kao te tvari koje vežu i uklanjaju kalcijeve ione koji sudjeluju u stvaranju naslaga lipida i bjelančevina. Dezinfekcija se najčešće postiže djelovanjem nove generacije poliheksanida.

Udobnost i sigurno korištenje otopine omogućuju tvari koje održavaju pH vrijednost, izotoničnost i viskoznost. Sveobuhvatne "All in one" otopine pogodne su za njegu kontaktnih leća za čestu izmjenu.

Oftalmolozi u Očnoj poliklinici Opto centar već dugi niz godina preporučuju otopine tvrke Avizor: ALVERA, ALL CLEAN SOFT i UNICA SENSITIVE. Uvijek konzultirajte Vašeg kontaktologa koja je najbolja otopina za Vaše oči i leće koje nosite!

Peroksidni sistemi

Iznimno učinkoviti i zdravi kod dugoročnog nošenja kontaktnih leća zbog nedostatka konzervansa. Sastoje se od peroksidne otopine i neutralizirajuće tvari u obliku tablete s biondikatorom ili platinaste pločice. Čiste, dezinficiraju vlaže, te uklanjaju proteine, lipidne i druge organske naslage koje se talože na kontaktnim lećama.

Najčešće se sastoje od 3%-tne peroksidne otopine te tablete s aktivnom tvari katalazom koja razlaže peroksid na vodu i kisik. Promjena boje otopine NOVOXY ONE STEP BIO u zelenu već nakon 2 h označit će Vam da leće možete ponovno staviti u oči.

Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…
Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…Avizor unica sensitive sa hijaluronskom kiselinom pogodnom…
Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.
Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.Avizor alvera za njegu leća i zaštitu oka s aloe verom.
Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.
Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.Avizor all clean soft - standard za njegu mekih leća.
Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.
Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.Novoxy s bio indikatorom za njegu mekih leća bez konzervansa.
Avizor saline fiziološka otopina za ispiranje i vlaženje.
Avizor saline fiziološka otopina za ispiranje i vlaženje.Avizor saline fiziološka otopina za ispiranje i vlaženje.

Otopine i ostala sredstva za održavanje svih vrsta leća

Fiziološke otopine za kontaktne leće

koriste se za ispiranje svih vrsta kontaktnih leća, npr. za uklanjanje otopina za čišćenje i dezinfekciju nakon završenog procesa čišćenja čime se osigurava udobno i sigurno stavljanje leća u oči. Sadrže tvari koje omogućuju održavanje optičke kvalitete i udobnosti leća te onemogućavaju kontaminaciju štetnim mikroorganizmima. Iz ovog razloga se nikako ne preporučuje korištenje običnih fizioloških otopina za ispiranje kontaktnih leća!

Otopina Avizor SALINE već dugi niz godina vodeća je fiziološka otopina za ispiranje kontaktnih leća kod nas.

Enzimske tablete i druga sredstva protiv naslaga

koriste se za dubinsko uklanjanje proteinskih i drugih organskih naslaga na svim vrstama kontaktnih leća. To je posebno važno stoga što su proteinske naslage povezane s povećanim rizikom od lokalnih alergijskih reakcija. Preporuka naših oftalmologa su enzimske tablete Avizor ENZYME te snažni Menicon PROGENT sustav.

Kapi i gelovi za vlaženje i podmazivanje očiju - umjetne suze

Umjetne suze, poput kapi Lacrifresh Moisture drops sa hijaluronskom kiselinom, preporučuju se svima koji nose kontaktne leće, naročito ako imaju problema sa suhoćom površine oka ili slabijom kvalitetom suznog filma. Blagotvorno djeluju na vaše oči bilo da radite u zatvorenim klimatiziranim prostorima ili vani izloženi vjetru i drugim atmosferskim utjecajima.

Avizor otopine: desetljećima omiljene kod naših korisnika.
Avizor otopine: desetljećima omiljene kod naših korisnika.Avizor otopine: desetljećima omiljene kod naših korisnika.
Avizor lacrifresh kapi za vlaženje očiju i kontaktnih leća.
Avizor lacrifresh kapi za vlaženje očiju i kontaktnih leća.