Naš medicinski tim

Naš medicinski tim

Očna poliklinika OPTO CENTAR je u proteklom desetljeću neprekidnim ulaganjima u edukaciju svojih djelatnika u vodećim svjetskim institutima, kao i nabavom sofisticirane opreme postala jednom od vodećih poliklinika za liječenje bolesti prednjeg očnog segmenta u Hrvatskoj.

Okosnicu našeg očnog centra u središtu Zagreba čine oftalmolozi, subspecijalisti iz područja prednjeg i stražnjeg segmenta oka:

dr-sc-adrian-lukenda.jpg
Ravnatelj: dr. sc. Adrian Lukenda, spec. oftalmolog, specijalist iz uže specijalizacije iz prednjeg segmenta oka, laserski refraktivni kirurg, stručnjak za laserske korekcije dioptrije, te specijalne leće za keratokonus i nepravilne rožnice.

prim-mr-sc-zeljka-karaman-martinovic.jpg
Prim. mr. sc. Željka Karaman-Martinović
, spec. oftalmolog, specijalistica iz uže specijalizacije iz prednjeg segmenta oka, priznati stručnjak za bolesti prednjeg segmenta, aplikaciju specijalnih vrsta kontaktnih leća za nepravilne rožnice, ortokeratologiju te glaukom.

dr_snjezana_lovrincevic_oc.jpg
Dr. Snježana Lovrinčević
, specijalist oftalmolog. Područja užeg interesa su joj bolesti prednjeg očnog segmenta, okuloplastična kirurgija i bolesti orbite, estetika okularnog područja te primjena dermalnih filera i botoksa. Profesionalnu karijeru započela je u farmaceutskoj industriji, nakon čega slijedi dugogodišnje iskustvo rada kao specijalistice za očne bolesti prvo u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a zatim u Poliklinici CZO-a u Zagrebu. Aktivna je sudionica domaćih i stranih kongresa i tečajeva.

dr-sc-maja-pauk-gulic.jpg
Dr. sc. Maja Pauk Gulić
, specijalist oftalmog koja se bavi problemima prednjeg segmenta oka s posebnim interesom za rožnicu te velikim iskustvom u izvođenju zahvata crosslinking-a rožnice i laserske korekcije dioptrije.

Ugledni član našeg liječničkog tima je i prof. dr. Miro Kalauz, subspecijalist iz područja prednjeg segmenta oka, jedan od vodećih kirurga u Hrvatskoj u području operacija mrene, ugradnje fakičnih leća i druge kirurgije prednjeg segmenta oka.

Ukoliko su vam potrebni estetski zahvati korekcije vjeđa (kapaka) i obrva, aplikacija botoxa i dermalnih filera ili najnovije metode pomlađivanja lica, prim. dr. sc. Sanja Masnec, subspecijalist kirurgije vjeđa i orbite te prednjeg segmenta oka pomoći će vam svojim savjetom i višegodišnjim iskustvom.

Za liječenje bolesti vezanih uz žutu pjegu i stražnji dio oka brine se dr. sc. Romano Vrabec, spec. oftalmolog, subspecijalist iz stražnjeg segmenta oka, s velikim iskustvom u dijagnostici i liječenju bolesti stražnjeg očnog segmenta, poput primjene laserske fotokoagulacije te intravitrealne primjene lijekova za liječenje žute pjege.

sr-svijetlana-kottek.jpg
sr. Svijetlana Kottek, 
bcc. med. techn, stručna prvostupnica sestrinstva s velikim iskustvom u području oftalmologije, diplomirala na temi zahvata crosslinking rožnice oka.

sr-maja-ivasovic.jpg
sr. Maja Ivasović,
bcc. med. techn, stručna prvostupnica sestrinstva s iskustvom u provođenju suvremenih oftalmoloških pretraga, asistiranju kod operativnih zahvata, te edukacijom pacijenata za pravilno nošenje najzahtjevnih dizajna kontaktnih leća.

U našem očnom centru do danas smo uspješno napravili tisuće laserskih refraktivnih zahvata, operacija mrene te propisali kontaktne leće desecima tisuća pacijenata. Značajan dio naših pacijenata nosi vrlo zahtjevne dizajne leća poput Rose K leća za keratokonus i ESSENTIAL multifokalnih kontaktnih leća.

Kako je laserska korekcija vida u posljednjem desetlježu postala ravnopravan način ispravljanja dioptrije, nabavom vrhunskog Allegretto Eye-Q lasera unastavili smo pratiti svjetske trendove u oftalmologiji. Kako bismo osigurali najveću razinu stručnosti i kvalitete, sve predoperativne preglede, PRK i LASIK postupke kao i postoperativne kontrolne preglede izvode osobno operateri uz primjenu najnovijih metoda i uz suradnju s voditeljima poznatih svjetskih instituta za refrakcijsku kirurgiju, poput oca moderne refrakcijske kirurgije prof. Theo Seilera sa instituta IROC u Švicarskoj. Profesor Seiler bio je i član tima istraživača koji su izumili crosslinking, postupak koji uspješno primjenjujemo u zaustavljanju napredovanja keratokonusa. Nužan preduvjet za dobre rezultate u kirurgiji prednjeg segmenta oka su i najsuvremeniji dijagnostički uređaji poput Oculyzer-Pentacam kamere, Wavefront Analyzer-a i visokofrekventnog ultrazvuka. Opto Centar je prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj u kojoj se mogao napraviti ultrazvučni pregled prednjeg dijela oka tzv. ultrazvučna biomikroskopija.

Jednaki visoki standardi primjenjuju se i kod operacija mrene (katarakte), ugradnji intraokularnih leća za skidanje dioptrije, aplikacije Vistabel-a i punila (fillera) te kirurških estetskih zahvata na u području očnih vjeđa i periokularnom području koji se dugi niz godina uspješno izvode u našoj poliklinici. Svi navedeni zahvati izvode se ambulantno uz prethodnu konzultaciju/pregled s Vašim kirurgom.

Naš očni centar prepoznatljiv je i po dijagnostici i liječenju pacijenata koji imaju keratokonus i druge slične bolesti rožnice. Naročito ističemo pozitivna iskustva s Rose K kontaktnim lećama u kombinaciji s cross-linking terapijom za zaustavljanje napredovanja ovih bolesti.

Uz neprekidno praćenje najnovijih stručnih i tehnoloskih dostignuća, prilikom svih pregleda i operativnih zahvata naročito njegujemo osoban pristup svakom pacijentu.