Mogu li se nakon tretmana nositi kontaktne leće?

Mogu li se nakon tretmana nositi kontaktne leće?

Da.

Većina pacijenata koji ispunjavaju uvjete za ovu terapiju već nose tvrde plinopropusne kontaktne leće koje najbolje ispravljaju vid kod keratokonusa (v. Rose K). Kako je cilj cross-linking-a zaustaviti daljnje popuštanje rožnice, za očekivati je da će pacijenti i nakon tretmana nositi kontaktne leće.

Ipak, treba imati na umu da nekoliko tjedana nakon zahvata nije moguće nositi polutvrde leće. Kod oko 40% tretiranih tijekom narednih 6 do 12 mjeseci doći će do ublažavanja vrijednosti zakrivljenosti rožnice zbog čega će biti potrebno promijeniti kontaktne leće. Uz to, preporučljivo je prestati nositi polutvrde kontaktne leće 2 do 3 tjedna prije postupka.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori