Leće za produženo nošenje i terapijske leće

Leće za produženo nošenje i terapijske leće

KONTAKTNE LEĆE ZA PRODUŽENO NOŠENJE
Kontaktne leće za produženo nošenje napravljene su od materijala s vrlo visokom propusnošću kisika. Nose se do 7 ili 30 dana bez skidanja uz strogi nadzor i redovite kontrole kod oftalmologa. Danas postoje brojne mekane i polutvrde leće koje su odobrene za produženo nošenje.

Ovakav način nošenja povezan je s povećanim rizikom od opasnih infekcija rožnice te je preporuka da se koristi samo u strogo propisanim slučajevima kod specifičnih zahtjeva posla ili u liječenju neinfektivnih bolesti rožnice (vidi niže).

pošaljite upit

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Naručite se

Zakažite pregled za kontaktne leće na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Politika privatnosti i Uvjeti korištenja, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

TERAPIJSKE KONTAKTNE LEĆE
Terapijske kontaktne leće upotrebljavaju se za zaštitu, smanjenje bolova i brže zacjeljivanje rožnicekod mnogih neinfektivnih bolesti. Danas se u liječenju najčešće koriste mekane silikonske hidrogelne kontaktne leće. One se mogu nositi bez skidanja tijekom spavanja, naravno, uz obavezan nadzor oftalmologa.