Hijaluronski dermalni fileri za tretman bora i konture lica

Aplikacija hijaluronskih dermalnih filera (punila) je minimalno invazivni estetski zahvat uz pomoć kojega možemo brzo i učinkovito zadržati prirodni i mladolik izgled. Pritom je vrlo važna stručna i odmjerena primjena hijaluronskih filera. Dogovorite besplatne konzultacije sa specijalistom klikom na besplatne konzultacije.

Zašto hijaluronski fileri?

Nakon 20-te godine naša koža svake godine gubi 1% kolagena . Ta promjena posljedica je starenja povezanog s dobi, ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima. Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu - koža postaje tanja i dehidrirana, gubi volumen i elastičnost. Tada primjećujemo prve bore i fine linije. Mijenjaju se konture lica, lice počinje "padati", a lice bez volumena i elastičnosti poprima umoran, tužan i iscrpljen izgled.

Hijaluronski fileri su zato odlično rješenje za:

  • revitalizaciju kože
  • zaglađivanje i popunjavanje bora na licu
  • vraćanje volumena
  • vraćanje kontura lica

Također  te se mogu koristiti za povećanje usana ili blago ispravljanje nesimetrija i nesavršenosti lica. Baza im je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi našoj koži. Uloga hijaluronske kiseline  je zadržavanje  vode, sprječavanje isušivanja kože te održavanje volumena kože.

Hijaluronski dermalni fileri potiču stvaranje novog kolagena, pomažu koži vratiti vitalnost, vlažnost i elastičnost te vraćaju volumen. Također, uz pomoć filera možemo popuniti bore i smanjti njihovu vidljivost, jer vidno revitaliziraju kožu i vraćaju izgubljeni sjaj. Mogu se koristiti za sve zone lica, posebno u području obraza, podočnjaka i brade. Također su vrlo popularni za primjenu povećanja i isticanja kontura usana. Također uz pomoć filera možemo popuniti bore i smanjti njihovu vidljivost,vidno revitaliziraju kožu i vraćaju izgubljeni sjaj kože. Mogu se koristiti za sve zone lica, posebno u području obraza, podočnjaka i brade. Također su vrlo popularni za primjenu povećanja i isticanja kontura usana

 

U Opto Centar poliklinici  koristimo isključivo vrhunske hijaluronske filere renomiranih svjetskih proizvođača:

Postupak primjene punila 

Prije ubrizgavanja, poželjno je temeljito očistiti lice i ukloniti svu šminku s područja koje tretiramo. Područje koje se aplicira se temeljito dezinficira. Na lice se nanosi lokalni anestetik za ublažavanje boli, da bi čitav postupak bio što bezbolniji.

Ubrizgavanje filera provodi se tankom iglom ili uz pomoć savitljive cjevčice – kanile. Prilikom same primjene moguće je osjetiti peckanje ili manju bol tijekom ubrizgavanja. Ovisno o području i potrebnoj količini, postupak ne traje više od sat vremena. Samo ubrizgavanje traje svega nekoliko minuta. Rezultati su vidljivi odmah, dok su najbolji rezultati od 7 do 14 dana nakon tretmana (vrijeme koje je potrebno za preraspodjelu filera u koži). 

Koliku dugo traje njihov učinak? 

Djelovanje filera ovisi o njihovom sastavu i koncentraciji hijaluronske kiseline. Većinom se za revitalizaciju i vraćanje vlage koži govori o najkraćem djelovanju od nekoliko mjeseci.

Nuspojave hijaluronskih filera

Najčešće nuspojave nakon zahvata su crvenilo koje se povlači u roku nekoliko sati. Mogući su i manji podljevi i otekline, te blaga bolnost i osjetljivost na dodir što nestaje nakon nekoliko dana. Ozbiljnije nuspojave poput alergijskih reakcija i nekroze tretiranog dijela kože su rijetke, ali naglašavanju važnost primjene u medicinskoj ustanovi od strane liječnika.