Hijaluronski dermalni fileri za tretman bora i konture lica

Aplikacija hijaluronskih dermalnih filera je minimalno invazivni estetski zahvat uz pomoć kojeg brzo i učinkovito zadržavate prirodni i mladolik izgled. Hijaluronski fileri odlično su rješenje za:

  • revitalizaciju kože
  • zaglađivanje i popunjavanje bora na licu
  • vraćanje volumena
  • vraćanje kontura lica

Hijaluronski fileri mogu se koristiti i za povećanje usana ili blago ispravljanje nesimetrija i nesavršenosti lica. 

U Opto Centar poliklinici  koristimo vrhunske hijaluronske filere renomiranih svjetskih proizvođača: Juvederm, Restilan i Belotero

Postupak primjene punila

Prije ubrizgavanja, poželjno je temeljito očistiti lice i ukloniti svu šminku s područja koje tretiramo. Područje koje se aplicira se temeljito dezinficira. Na lice se nanosi lokalni anestetik za ublažavanje boli, da bi čitav postupak bio što bezbolniji.

Rezultati su vidljivi odmah

Ubrizgavanje filera provodi se tankom iglom ili uz pomoć savitljive cjevčice - kanile. Prilikom same primjene moguće je osjetiti peckanje ili manju bol tijekom ubrizgavanja. Ovisno o području i potrebnoj količini, postupak ne traje više od sat vremena. Samo ubrizgavanje traje svega nekoliko minuta. Rezultati su vidljivi odmah, dok su najbolji rezultati vidljivi od 7 do 14 dana nakon tretmana.

Koliko traje učinak?

Djelovanje filera ovisi o njihovom sastavu i koncentraciji hijaluronske kiseline. Većinom se za revitalizaciju i vraćanje vlage koži govori o najkraćem djelovanju od nekoliko mjeseci.

Nuspojave hijaluronskih filera

Najčešće nuspojave nakon zahvata su crvenilo koje se povlači u roku nekoliko sati. Mogući su i manji podljevi i otekline, te blaga bolnost i osjetljivost na dodir što nestaje nakon nekoliko dana. Ozbiljnije nuspojave poput alergijskih reakcija i nekroze tretiranog dijela kože su rijetke, ali naglašavanju važnost primjene u medicinskoj ustanovi od strane liječnika.


Zašto hijaluronski fileri?

Nakon 20-te godine koža svake godine gubi 1% kolagena. Rezultate tog procesa najprije primijećujemo na licu - koža postaje tanja i dehidrirana, gubi volumen i elastičnost. Tad primjećujemo prve bore i fine linije. Mijenjaju se konture lica, lice počinje "padati", a lice bez volumena i elastičnosti poprima umoran, tužan i iscrpljen izgled.

Hijaluronski dermalni fileri potiču stvaranje novog kolagena, pomažu koži vratiti vitalnost, vlažnost i elastičnost te vraćaju volumen. Također, uz pomoć filera možemo popuniti bore i smanjti njihovu vidljivost jer vidno revitaliziraju kožu i vraćaju izgubljeni sjaj. Mogu se koristiti za sve zone lica, posebno u području obraza, podočnjaka i brade. 

Obratite nam se s povjerenjem za prirodan i mladolik izgled.

Posebna pogodnost: 3h besplatnog parkiranja u garaži Galleria Importanne (ulaz iz Ulice Tadije Smičiklasa) za pacijente koji dolaze na operativni zahvat u našu polikliniku (karticu validirate na recepciji poliklinike)