Koliko je crosslinking siguran?

Koliko je crosslinking siguran?

Metoda je iznimno sigurna ukoliko se pravilno izvodi.

Cross-linking je trenutno jedini učinkoviti, minimalno invanzivni tretman ušvršćivanja rožnice. Višegodišnje iznimne rezultate u primjeni ove metode naši liječnici mogu zahvaliti suradnji s jednim od izumitelja iste, profesorom Theo Seiler-om s Instituta za refraktivnu kirurgiju IROC u Zurichu. Svaki pojedini postupak se i danas u OPTO CENTRU izvodi u skladu sa strogim protokolima Instituta.

Za razliku od presađivanja rožnice, dosad jedine metode liječenja napredujućeg keratokonusa, crosslinking-om se uklanja samo površni sloj rožnice koji se obnovi nakon 2-3 dana. Nakon zahvata potrebne su redovite kontrole i kapanje propisanih kapi kako bi se na vrijeme spriječila eventualna infekcija ili zamućenje vida tijekom oporavka rožnice.

Primjenom ove metode, izlaganje struktura oka UV zračenju je manje nego izlaganje tijekom, primjerice, jednodnevne šetnje u planinama.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori