Ultrazvuk očiju

Očna poliklinika Opto Centar je jedna od rijetkih ustanova u Hrvatskoj u kojoj možete napraviti sve vrste ultrazvučnih pregleda oka i to:

Ultrazvuk oka - klasični

Klasični ultrazvuk oka i očnih duplji (orbita) jednostavna je i bezbolna pretraga stražnjeg dijela oka koja je nezamjenjiva u otkrivanju brojnih bolesti očne pozadine te okolice oka (očnih duplji).

Posebnu važnost ima kod osoba koje imaju zamućene optičke medije, poput uznapredovale sive mrene, krvarenja u unutrašnjosti oka, neprozirne rožnice i slično. Nezamjenjiva je u dijagnosticiranju bolesti poput odignuća (ablacije) mrežnice, te razlikovanju dobroćudnih i zloćudnih tumora unutar oka. 

Izvodi se nježnim prislanjanjem sonde na očne vjeđe na koje se prethodno nanese sloj gela. Kod ultrazvučne  biometrije, odnosno mjerenja jakosti leće za ugradnju kod operacije mrene, sonda se nježno prislanja na površinu oka koja se prethodno anestezira kapima. Zbog veće točnosti u poliklinici ipak pretežno koristimo bezkontaktnu lasersku biometriju.

ultrazvuk_oka.jpg


AVISO UBM - ultrazvučna biomikroskopija

Opto Centar je prva zdravstvena ustanova u kojoj je bilo moguće napraviti pretragu ultrazvučne biomikroskopije u Hrvatskoj. Dugogodišnje iskustvo pregleda na visokofrekventnom ultrazvuku omogućuje nam temeljite pretrage dijelova oka koji su ranije bili nedostupni.

Iznimno velika rezolucija AVISO ultrazvučne biomikroskopije omogućuje pouzdano otkrivanje uzroka akutnog napada glaukoma, analiziranje tumora šarenice i cilijarnog tijela, kao i upala i ozljeda u prednjem dijelu oka.

Visokofrekventni ultrazvuk može se koristiti i u refrakcijskoj kirurgiji u sklopu predoperativne obrade za ugradnju fakičnih ili standardnih intraokularnih leća, te za naknadno praćenje ispravnog smještaja leća u prednju ili stražnju sobicu oka. Odlična je nadopuna Scheimpflug kamerama, poput Oculyzer / Pentacam uređaja te OCT snimanju rožnice.

Za sva pitanja i narudžbe nazovite nas na +3851 4686544 ili kliknite na gumb NARUČITE SE na ovoj stranici.

aviso_ubm