Biometrija

Operacija mrene u Opto Centru nije samo zahvat kojim ćete ukloniti zamućenu leću iz oka, ovom operacijom korigirat ćemo Vam i dioptriju.

Kako bi što točnije izračunali jakost intraokularne leće koja se ugrađuje u oko na mjesto zamućene leće (siva mrena), neophodni su iznimno precizni uređaji. Tako za izračun dioptrijske jakosti IOL koristimo lasersku nekontaktnu biometriju te kontaktnu i imerzijsku ultrazvučnu biometriju.

Laserska biometrija

IOL Master tvrtke Zeiss koristi lasersku tehnologiju za iznimno precizno određivanje dioptrije leća koje će se ugraditi u oko. To je trenutno najpreciznija metoda izračuna intraokularnih leća zbog čega se ovaj uređaj koristi u refrakcijskoj kirurgiji i u kirurgiji očne mrene. Za ugradnju multifokalnih intraokularnih leća, često se uz lasersku biometriju koristi i Scheimpflug snimanje površine rožnice.

iol_master.jpg

Ultrazvučna biometrija

U određenim slučajevima, primjerice kod gušćih mrena i za operacije nakon laserske refrakcijske kirurgije koristimo A-sondu AVISO ultrazvuka s najnovijim programom za izračun intraokularnih leća.

Za sva pitanja i narudžbe nazovite nas na telefon +3851 4686 544 ili kliknite na NARUČITE SE.

ultrazvucna_biomikroskopija.jpg