Gonioskopija

Gonioskopija

Gonioskopija je pregled anatomskog kuta između rožnice i šarenice koji se izvodi zrcalnom prizmom.

Pregled prednjeg komornog kuta, odnosno kuta na mjestu spoja rožnice i šarenice u oku, posebno je važan u određivanju vrste i načina liječenja glaukoma. Zbog toga se u OPTO CENTRU obavezno obavlja u sklopu glaukomskog pregleda. 

Je li gonioskopija bolna pretraga?

 

Nasreću, iako dijelu pacijenata može biti neugodna zbog prislanjanja zrcalne prizme na površinu rožnice, gonioskopija nije bolna. Naime, tijekom izvođenja pretrage nećete osjetiti bol ili pečenje jer se prije izvođenja pretrage oko potpuno anestezira kapima.

U posebnim slučajevima, uz klasičnu gonioskopiju, za prikaz struktura u i oko očnog kuta, u našoj poliklinici primjenjujemo i ultrazvučnu biomikroskopiju te OCT pretragu prednjeg segmenta oka kod koje uopće ne dolazi do dodira s okom.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori