Priprema za pregled i zahvat

 

PRIPREMA ZA OČNI PREGLED

Na predoperativni pregled možete se naručiti klikom na link TREBAM PREGLED. Na pregled je poželjno donijeti:

  • nalaze s prethodnih oftalmoloških pregleda, dioptrija za naočale i leće koje nosite, kao i povijest ozbiljnijih očnih bolesti ukoliko ste ih imali
  • popis lijekova koje koristite s posebnim naglaskom na lijekove koji "razrjeđuju" krv
  • eventualne alergije, posebno na lijekove
  • nalaze Vašeg liječnika obiteljske medicine ili internista, te po potrebi dozvolu za zahvat u lokalnoj (kapljičnoj) anesteziji. 

Za sva pitanja obratite se slobodno na broj telefona +3851 4686544 ili na slijedeće kontakte. Trenutne popuste za zahvat operacije mrene i laserske refrakcijske zahvate provjerite ovdje!

Ukoliko ste unutar nekoliko posljednjih mjeseci napravili kompletan očni pregled kod Vašeg oftalmologa koji je preporučio operaciju mrene, dovoljno je naručiti se za predoperativne konzultacije s operaterom.

Predoperativni pregled

Na predoperativnom očnom pregledu će Vam naši oftalmolozi ispitati vidnu oštrinu, izmjeriti zakrivljenost oka, te pregledati prednji i stražnji segment oka (očnu pozadinu) na biomikroskopu uz nužno širenje zjenica (oprez - mutniji vid nakon pregleda!), Ukoliko se ukaže potreba preporučit će se i dodatne pretrage očiju.

Ako se na pregledu potvrdi dijagnoza sive mrene, u dogovoru s operaterom odlučit ćete se za vrstu intraokularnih leća koje najbolje odgovaraju Vašem nalazu i stilu života. Za odabir idealne intraokularne leće koja će zamijeniti Vašu zamućenu leću potrebno je još:

  • napraviti lasersku ili ultrazvučnu biometriju
  • Scheimpflug topografiju rožnice ukoliko se ugrađuju zahtjevnije intraokularne leće 

Iako operacija mrene spada među najsigurnije zahvate u medicini, svakako poslušajte objašnjenja mogućih komplikacija (nuspojava) od strane našeg oftalmologa. Medicinska sestra dat će Vam upute o eventualnim dodatnim pretragama i nalazima koje je potrebno napraviti prije zahvata te Vas uputiti u ostale detalje prije zahvata.

 priprema_za_pregled_i_zahvat_1.jpg

Priprema za zahvat

U sve detalje uputit će Vas naše medicinsko osoblje prije zahvata. Prije zahvata nemojte prestati uzimati lijekove osim ako Vam to nije preporučio liječnik.

Važno je pridržavati se uputa o uzimanju lijekova koji "razrjeđuju" krv poput Andola, Aspirina, Marivarina i sličnih, kao i upozoriti na postojanje alergija na neki od lijekova. 

Zahvat se izvodi ambulantno, a svakako računajte na važne postoperativne kontrole. Prije zahvata preporučuje se oprati kosu, pojesti redoviti obrok, odjenuti košulje ili veste na zakopčavanje koje se ne moraju svlačiti preko glave.

Posebna pogodnost: 3h besplatnog parkiranja u garaži Galleria Importanne (ulaz iz Ulice Tadije Smičiklasa) za pacijente koji dolaze na operativni zahvat u našu polikliniku (karticu validirate na recepciji poliklinike)