Pregled očne pozadine (fundusa)

Pregled očne pozadine (fundusa)

Kako bi se kvalitetno pregledala očna pozadina, zasebno ili u sklopu kompletnog specijalističkog pregleda, vjerojatno će biti potrebno kapanjem proširiti zjenice.

Nekoliko sati do pola dana nakon kapanja, vid će biti slabiji zbog čega se neposredno nakon pregleda ne preporučuju aktivnosti poput vožnje automobila.

Pregled očne pozadine ili fundusa obavlja se najčešće uz pomoć posebnih lupa indirektnom oftalmoskopijom. Ovim pregledom pregledava se mrežnica sa žutom pjegom, vidni živac, krvne žile mrežnice i staklovina (pogledajte animaciju ANATOMIJA OKA), pa je moguće na vrijeme prepoznati početak mnogih ozbiljnih očnih bolesti poput glaukoma, ablacije mrežnice, dijabetičke retinopatije i drugih. Osim dijagnostike očnih bolesti, ovaj pregled koristan je i u otkrivanju posljedica sustavnih bolesti, poput bolesti krvnih žila, dijabetesa i drugih.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori