Keratokonus - konačno dobre vijesti!

Stišćete oči kako bi bolje vidjeli predmete  u daljini? Preosjetljivi ste na svjetlo? Često trljate oči i obišli ste više ordinacija u neuspješnoj potrazi za pravom dioptrijom?

Moguće je da imate keratokonus, degenerativnu bolest rožnice za koju danas, na sreću, postoje kvalitetna i trajna rješenja. Na ovim stranicama naći ćete mnoštvo informacija vezanih uz keratokonus te njegovo praćenje i liječenje.

Zbog slabljenja, rožnica poprima jače zakrivljeni (stožasti, konični) oblik koji uzrokuje smetnje vida. U poliklinici Opto Centar imamo dugogodišnje iskustvo u otkrivanju i liječenju keratokonusa. Naši oftalmolozi educirani u vodećim svjetskim centrima, poput instituta IROC u Švicarskoj, ponudit će Vam najbolja i najsigurnija rješenja koje nudi suvremena medicina. Učinite nešto za kvalitetu života i naručite se za konzultacije za crosslinking zahvate ili pregled za keratokonus u našoj poliklinici klikom na gumb lijevo.

Keratokonus se najčešće dijagnosticira u adolescentskoj dobi. Za sada je poznato kako ima nasljednu genetsku podlogu zbog čega se preporučuje napraviti Pentacam snimanje rožnice i kod mlađih članova uže obitelji (braća, sestre, sinovi, kćeri). Najraniji oblici keratokonusa mogu se korigirati običnim naočalama, no kod većine pacijenata s keratokonusom potrebne su posebne tvrde plinopropusne kontaktne leće (vidi: Rose K). Stručnjaci poliklinike Opto Centar već dugi niz godina izvode jednostavne ili kombinirane cross-linking postupke (npr. Atenski protokol) kojima je moguće zaustaviti napredovanje keratokonusa.

Keratokonus
KeratokonusKeratokonus
Kolagen rožnice nakon cross-linkinga
Kolagen rožnice nakon cross-linkingaKolagen rožnice nakon cross-linkinga
Kolagen rožnice kod keratokonusa
Kolagen rožnice kod keratokonusaKolagen rožnice kod keratokonusa