Mezoterapija lica, skinboosteri i bioremodeling

Mezoterapija je učinkoviti nekirurški tretman za pomlađivanje i regeneraciju kože.

U gornje slojeve kože apliciraju se vitamini, enzimi, hijaluronska kiselina, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju, zatezanje kože i ublažavanje bora. 

Sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u gornje slojeve kože čime se omogućava unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože gdje su oni i najučinkovitiji.

Mezoterapija se provodi u više tretmana - najčešče tri do šest - koji se ovisno o stanju kože rade u razmacima od 15 do 30 dana.

Kasnije se preporučuju dolasci na održavanje postignutih rezultata u određenim vremenskim intervalima koji ovise o učinku i stanju kože.

Opto Centar poliklinici  nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju  s posebnim osvrtom na problematiku  periokularnog područja. 

Naši specijalisti vam u dogovoru s vama za mezoterapiju lica, skinboostere i bioremodeling mogu preporučiti terapiju slijedećim preparatima:

RSS mezoterapija

Koristimo proizvode za medicinsku mezoterapiju renomiranog španjolskog proizvođača SKIN TECH Pharma Group RRS.  Profesionalni mezoterapijski kokteli hijalurona, vitamina i minerala stimuliraju,  obnavljaju kožu te pružaju idealan hidrobalans kože.

 

VISCODERM hydrobooster

Koristi se za duboku hidrataciju i poboljšanje elastičnosti i strukture kože što rezultira zatezanjem i povećanjem njene elastičnosti uz pomoć HYDROSTRECH patentirane tehnologije. VISCODERM hydrobooester koristimo za fine bore i dubrinsku hidrataciju. Najpogodniji je za područje oko očiju, zatim područje oko usta i čelo.

 

PROFHILO

Tretman Profhilom istovremeno nadoknađuje volumen,  dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja - između djelovanja filera i mezoterapije. Ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka nepotrebnom povećanja volumena u području aplikacije.

Polako se širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije. Stimulira kožu na stvaranje novog veziva i masnih stanica te  hidrira kožu. Navedeni  proces aktivacije stanica u svim razinama kože u estetskoj dermatologiji naziva se bioremodeling. Rezultat ovog tretmana je postupno i dugotrajno smanjenje bora uz zdravi i sjajan izgled kože lica ili vrata.

Kako se koristi Profhilo?

Profhilo primjenjujemo takozvanom BAP tehnikom na način da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima će se preparat unijeti uz pomoć tanke igle. U jednom tretmanu lica unese se ukupno 2 ml Profhilo preparata.

Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon 1 do 2 tjedana nakon prve aplikacije. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana kako bi se dobio puni učinak. Nakon toga se tretmani ponavljaju 1 do 2 puta godišnje - učestalost se određuje za svaku pacijenticu ili pacijenta posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima. 

 

JALUPRO® kolagenski booster

Jalupro je proizvod za biorevitalizaciju - pomlađivanje i vraćanje sjaja koži bez povećanja volumena. Ova estetska injekcija može se koristiti za poboljšanje brojnih kožnih problema, uključujući pojavu fotostarenja, finih bora, strija te ožiljaka od akni. Jalupro je savršena alternativa ako vam ne treba dodatni volumen ili ste dosegnuli točku u kojoj ste maksimalno iskoristili tretmane filerima.

Jalupro® potiče proizvodnju kolagena i elastina kombinirajući visokokvalitetne aminokiseline i hijaluronsku kiselinu. Nakon što se proizvod unese u kožu primijetit ćete trenutne rezultate, uključujući povećanu hidrataciju te smanjene znakove starenja.

Kako se JaluPro koristiti?

Prije aplikacije lice se temeljito očisti, dezinficira te se na lice nanese anestetska krema. JaluPro se ubrizgava u kožu tankom iglom u kratkim intervalima. Cijeli postupak traje oko sat vremena. Nakon aplikacije stavi se maska na bazi hijaluronske kiseline i aminokiselina. Za najbolje rezultate preporučujemo napraviti 4 tretmana svakih 20 dana. Rezultati traju 4 do 6 mjeseci, a ponekad i do godine dana, ovisno o stanju kože.
Preporučaju se 4 tretmana s razmakom od 20 dana.

Kontraindikacije i moguće nuspojave

Primjena JaluPro je kontraindicirana za trudnice i dojilje, za pacijente  s dijabetesom ili epilepsijom te za pacijente koji pate od mentalnih ili onkoloških oboljenja. Ne primjenjuje se niti u slučaju postojanja upala ili zaraznih bolest te ako postoji preosjetljivost ili netolerancija na jednu od komponenti ili preosjetljivost. Od blažih nuspojava, nakon zahvata mogu se pojaviti modrice i otekline te jarko crvene papule. Te promjene najčešće nestaju s lica nakon nekoliko dana.