Mezoterapija lica, skinboosteri i bioremodeling

Mezoterapija je učinkoviti nekirurški tretman za pomlađivanje i regeneraciju kože. U Opto Centar poliklinici  nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju  s posebnim osvrtom na problematiku  periokularnog područja. 

Kako se provodi mezoterapija?

Mezoterapija se provodi u više tretmana, najčešće tri do šest, koji se ovisno o stanju kože rade u razmacima od 15 do 30 dana. Kasnije se preporučuju dolasci na održavanje postignutih rezultata u određenim vremenskim intervalima koji ovise o učinku i stanju kože.

Što se aplicira u kožu?

U gornje slojeve kože apliciraju se vitamini, enzimi, hijaluronska kiselina, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju, zatezanje kože i ublažavanje bora.  Sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u gornje slojeve kože čime se omogućava unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože gdje su oni i najučinkovitiji.

U Opto Centru koristimo četiri tipa proizvoda


Obratite nam se s povjerenjem za prirodan i mladolik izgled.

Upoznajte se s proizvodima za mezoterapiju

1. RSS mezoterapija

Koristimo proizvode za medicinsku mezoterapiju renomiranog španjolskog proizvođača SKIN TECH Pharma Group RRS. Profesionalni mezoterapijski kokteli hijalurona, vitamina i minerala stimuliraju, obnavljaju kožu te pružaju idealan hidrobalans kože.

2. VISCODERM hydro booster

Koristi se za duboku hidrataciju i poboljšanje elastičnosti i strukture kože što rezultira zatezanjem i povećanjem njene elastičnosti uz pomoć HYDROSTRECH patentirane tehnologije. VISCODERM hydro booester koristimo za fine bore i dubrinsku hidrataciju. Najpogodniji je za područje oko očiju, zatim područje oko usta i čelo.

3. Profhilo

Tretman Profhilom istovremeno nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja. Ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka nepotrebnom povećanja volumena u području aplikacije. Polako se širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije. Stimulira kožu na stvaranje novog veziva i masnih stanica te  hidrira kožu. 

Kako se koristi Profhilo?

Profhilo primjenjujemo takozvanom BAP tehnikom na način da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima će se preparat unijeti uz pomoć tanke igle. U jednom tretmanu lica unese se ukupno 2 ml Profhilo preparata. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon 1 do 2 tjedana nakon prve aplikacije. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana kako bi se dobio puni učinak. Nakon toga se tretmani ponavljaju 1 do 2 puta godišnje. Učestalost se određuje za svaku pacijenticu ili pacijenta posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima. 

4. Jalupro® kolagenski booster

Jalupro je proizvod za biorevitalizaciju - pomlađivanje i vraćanje sjaja koži bez povećanja volumena. Ova estetska injekcija može se koristiti za poboljšanje brojnih kožnih problema, uključujući pojavu fotostarenja, finih bora, strija te ožiljaka od akni. Jalupro®je savršena alternativa ako vam ne treba dodatni volumen ili ste dosegnuli točku u kojoj ste maksimalno iskoristili tretmane filerima. Jalupro® potiče proizvodnju kolagena i elastina kombinirajući visokokvalitetne aminokiseline i hijaluronsku kiselinu. 

Kako se Jalupro® koristi?

Prije aplikacije lice se temeljito očisti, dezinficira te se na lice nanese anestetska krema. Jalupro®se ubrizgava u kožu tankom iglom u kratkim intervalima. Cijeli postupak traje oko sat vremena. Nakon aplikacije stavi se maska na bazi hijaluronske kiseline i aminokiselina. Za najbolje rezultate preporučujemo napraviti 4 tretmana svakih 20 dana. Rezultati traju 4 do 6 mjeseci, a ponekad i do godine dana, ovisno o stanju kože. Preporučaju se 4 tretmana s razmakom od 20 dana.

Kontraindikacije i moguće nuspojave

Primjena Jalupro® je kontraindicirana za trudnice i dojilje, za pacijente  s dijabetesom ili epilepsijom te za pacijente koji pate od mentalnih ili onkoloških oboljenja. Ne primjenjuje se niti u slučaju postojanja upala ili zaraznih bolest te ako postoji preosjetljivost ili netolerancija na jednu od komponenti ili preosjetljivost. Od blažih nuspojava, nakon zahvata mogu se pojaviti modrice i otekline te jarko crvene papule. Te promjene najčešće nestaju s lica nakon nekoliko dana.