Spekularna mikroskopija

Spekularna mikroskopija

Spekularni (endotelni) mikroskop CSO

Endotel je iznimno tanki ali važni unutarnji sloj rožnice koji je ključan za održavanje njene prozirnosti.

Nekontaktno mjerenje broja, gustoće i oblika stanica endotela na spekularnom (endotelnom) mikroskopu neophodan je dio dijagnostičke obrade za niz operativnih i neoperativnih postupaka liječenja bolesti oka koji se izvode u poliklinici Opto Centar. Ovi podaci omogućuju operateru da na vrijeme prepozna rizike koje nije moguće otkriti bilo kojom drugom dijagnostičkom metodom. Tako je ovaj uređaj, primjerice, neophodan dio predoperativnog pregleda za ugradnju leća za skidanje visoke dioptrije.

CSO endotelni (spekularni) mikroskop sadrži CCD kameru visoke rezolucije koja uz pomoć naprednih računalnih algoritama omogućuje brzo i pouzdano mjerenje važnih parametera endotela rožnice poput polimegatizma, pleomorfizma, statističkih indeksa i pripadajućih histograma.

Značajke uređaja:

  • automatizirano mjerenje bez dodira s površinom oka
  • prikaz broja, oblika i gustoće stanica endotela rožnice uz mogućnost ispisa statističkih indeksa i grafikona
  • mogućnost usporedbe s prethodnim mjerenjima.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori