Što je to lasersko skidanje dioptrije?

Kad više ne vidite sve detalje ili zbog dioptrije počnete doživljavati sitne neugodnosti, postoje načini kako se dioptrije možete trajno riješiti.

Laserska refrakcijska kirurgija oka, koja se često naziva i lasersko skidanje dioptrije, laserska operacija očiju ili laserska korekcija vida - je naziv za različite postupke kojima se dioptrija ispravlja. Postupci su napredni PRK i LASIK.

Uz novu tehnologiju, za vrhunske rezultate i sigurnost neophodni su i iskusni kirurzi. U Opto Centar poliklinici, kroz cijeli postupak - od konzultacija ili pregleda do samog zahvata i kontrola nakon zahvata - vodit će vas dr. sc. Adrian Lukenda.

Laserska korekcija vida omogućava pacijentu život bez pomagala za vid. Međutim, tek na pregledu možete saznati jeste li kandidat za trajnu korekciju dioptrije i otkriti, odnosno dobiti savjet o tome, koja je metoda za vas najbolja. 

Ukoliko ste skloni aktivnijem životu ili vam je dosadilo nošenje kontaktnih leća i naočala - već ste napravili prvi korak prema rješenju.

Opto Centar poliklinika nudi vrhunske laserske tretmane dioptrije u skladu s napretkom tehnologije i s najboljim rezultatima wavefront laserskih tretmana prema Američkoj agenciji za hranu i lijekove (FDA), uz osobni pristup svakom pacijentu.

Kirurški tim, kojeg predvodi dr. sc. Adrian Lukenda, redovito surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima za lasersku kirurgiju oka, poput pionira laserske korekcije dioptrije i crosslinking zahvata - prof. Theo Seilera s Instituta za refrakcijsku kirurgiju IROC u Švicarskoj.

Konačan izbor ovisi o građi i funkciji oka

Konačan izbor, osim o vašim željama, ovisit će i o građi i funkciji vašeg oka. Zbog toga je nužno prije odluke i svakog zahvata napraviti temeljiti predoperativni pregled oka na kojem će vam operater objasniti koje je najbolje rješenje za vašu dioptriju te koje su prednosti i komplikacije svake pojedine metode. 

Kod velike kratkovidnosti - iznad -8 i više dioptrija možemo vam pomoći ugradnjom tzv. fakičnih intraokularnih leća. 

Utvrdite jeste li dobar kandidat za ispravljanje dioptrije laserom, koja je metoda za vas najbolja i dođite na pregled u Opto Centar polikliniku.