Što je lasersko skidanje dioptrije?

Što je lasersko skidanje dioptrije?

Kada više ne vidite sve detalje ili zbog dioptrije počnete doživljavati sitne neugodnosti, tu smo za vas. Postoje načini kako se vaše dioptrije možete trajno riješiti - otkrijte koji je najbolji.

Laserska korekcija vida, ugradnja leća u oko, kontaktne leće i naočale danas su potpuno ravnopravni načini ispravljanja dioptrije. Laserska refrakcijska kirurgija oka, koja se često naziva i lasersko skidanje dioptrije, laserska operacija očiju ili laserska korekcija vida, naziv je za različite postupke (napredni PRK, LASIK, LASEK itd.) kojima se dioptrija ispravlja laserskim oblikovanjem rožnice oka.

Laserska korekcija vida omogućava pacijentu život bez pomagala za vid. Izuzetan napredak u sigurnosti i točnosti laserskog skidanja dioptrije možemo zahvaliti i velikom napretku "wavefront" i femtosekundnih lasera u posljednjem desetljeću (vidi Allegretto Eye-Q excimer laser). 

Uz novu tehnologiju, za vrhunske rezultate i sigurnost neophodan je i iskusan kirurški tim. Naši kirurzi dr. sc. Adrian Lukenda i dr. sc. Maja Pauk-Gulić rado će vam na konzultacijama ili pregledu reći jeste li kandidat za trajnu korekciju dioptrije te vas savjetovati koja metoda je za vas najbolja. Nova tehnologija i vrhunski stručnjaci dostupni su Vam na dohvat ruke u središtu Zagreba.

Ukoliko ste skloni aktivnijem životu ili Vam je dosadilo nošenje kontaktnih leća i naočala, već ste napravili PRVI KORAK prema rješenju.

Mi Vam možemo pomoći u sljedećem koraku u kojem ćemo utvrditi jeste li dobar kandidat za ispravljanje dioptrije laserom te koja LASIK ili PRK metoda je za vas najbolja. Kod velike kratkovidnosti iznad -8 i više dioptrija možemo vam pomoći ugradnjom tzv. fakičnih intraokularnih leća.

Na ovim stranicama možete naći mnoštvo informacija o laserskoj korekciji vida. Ako želite da Vam to objasne naši kirurzi iz prve ruke, provjerite jeste li kandididat i predbilježite se za besplatne konzultacije ili predoperativni pregled pozivom na +3851 4686544 ili klikom. Svakako provjerite i naše posebne ponude!

OPTO CENTAR Vam može ponuditi vrhunski laserski tretman u skladu s napretkom tehnologije i s najboljim rezultatima "wavefront" laserskih tretmana prema Američkoj agenciji za hranu i lijekove FDA, naravno, uz osobni pristup svakom pacijentu. Naš kirurški tim kojeg predvodi dr. Lukenda redovito surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima za lasersku kirurgiju oka, poput pionira laserske korekcije dioptrije i crosslinking zahvata prof. Theo Seilera s Instituta za refrakcijsku kirurgiju IROC u Švicarskoj te stručnjaka u drugim priznatim laserskim centrima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i drugdje.

Konačan izbor, osim o Vašim željama, ovisit će i o građi i funkciji vašeg oka. Zbog toga je nužno prije odluke i svakog zahvata napraviti temeljiti predoperativni pregled oka na kojem će Vam operater objasniti koje je najbolje rješenje za Vašu dioptriju te koje su prednosti i komplikacije svake pojedine metode.