Poliklinika

Operacija sive mrene

Operaciju u Opto Centar poliklinici izvodi prof. dr. sc. Miro Kalauz.

Siva mrena, poznata i kao katarakta, je zamagljenje prirodne leće oka koje dovodi do smanjenja vida. Promjena u leći često je povezana s procesom starenja, ali može biti uzrokovana i drugim faktorima poput genetske predispozicije, ozljede oka ili određenih bolesti.

Simptomi sive mrene uključuju zamagljen vid, poteškoće pri noćnoj vožnji, otežano čitanje i preosjetljivost na svjetlost.

Kako se liječi siva mrena?

Najučinkovitiji i najjednostavniji način liječenja sive mrene je operativni zahvat, odnosno operacija katarakte. Tijekom procedure, zamagljena leća se uklanja i zamjenjuje intraokularnim lećama

Operaciju izvodi prof. dr. sc. Miro Kalauz

Operaciju sive mrene u Opto Centar poliklinici izvodi jedan od vodećih hrvatskih operatera prof. dr. sc. Miro Kalauz  - i to na najsuvremenijim uređajima te uz ugradnju intraokularnih leća najboljih svjetskih proizvođača.

Inače, operacija sive mrene smatra se sigurnim i učinkovitim postupkom. Nakon operacije, pacijenti se često mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima vrlo brzo nakon zahvata.

Opto Centar oftalmolozi procijenit će vaše specifične potrebe

Bitno je napomenuti da postojeći faktori poput drugih bolesti oka ili općih zdravstvenih problema mogu utjecati na konačne rezultate. Stoga je važno konzultirati se s oftalmolozima Opto Centar poliklinike koji će procijeniti vaše specifične potrebe i pružiti vam prilagođeni plan liječenja.

Redoviti oftalmološki pregledi također su ključni za otkrivanje promjena u ranoj fazi i sprječavanje daljnjih komplikacija.

Ukoliko primijetite bilo kakve promjene u vidu, na jednom ili oba oka, naručite se u Opto Centar na očni pregled, a ukoliko je do pada vidne oštrine došlo naglo - dođite na pregled bez odgode.

*Posebna pogodnost: 3 sata besplatnog parkiranja u garaži Galleria Importanne za pacijente koji dolaze na operativni zahvat u Opto Centar polikliniku. Karticu za parking validirate na recepciji poliklinike.

Na fotografiji: prof. dr. sc. Miro Kalauz