Poliklinika

Keratokonus

Naručite se za dijagnostičku pretragu Pentacam uređajem po 50 posto sniženoj cijeni.

Ako često stišćete oči kako biste bolje vidjeli? Ako ste preosjetljivi na svjetlo? Ako često trljate oči? Ako ste obišli previše ordinacija u potrazi za ispravnom dioptrijom? Moguće je da imate keratokonus - degenerativnu bolest rožnice za koju u našoj poliklinici postoje kvalitetna i trajna rješenja!

Keratokonus se najčešće dijagnosticira u adolescentskoj dobi. Za sada je poznato kako ima nasljednu genetsku podlogu zbog čega se preporučuje napraviti Pentacam snimanje rožnice i kod mlađih članova uže obitelji.

  • Najraniji oblici keratokonusa mogu se korigirati običnim naočalama
  • Kod nekih pacijenata potrebne su posebne tvrde plinopropusne kontaktne leće Rose K - najpropisivanije kontaktne leća za keratokonus u svijetu
  • Ali i jednostavni ili kombinirani sigurni cross-linking zahvat kojim je moguće zaustaviti napredovanje keratokonusa

Cross-linking je jedini učinkoviti, minimalno invanzivni tretman učvršćivanja rožnice

  • Cross-linkingom se uklanja samo površni sloj rožnice koji se obnovi nakon 2-3 dana.
  • Nakon zahvata potrebne su redovite kontrole i kapanje propisanih kapi kako bi se na vrijeme spriječila eventualna infekcija ili zamućenje vida tijekom oporavka rožnice.
  • Primjenom ove metode, izlaganje struktura oka UV zračenju je manje nego izlaganje tijekom jednodnevne šetnje u planinama.

Višegodišnje iznimne rezultate u primjeni ove metode Opto Centar liječnici mogu zahvaliti suradnji s jednim od izumitelja iste - profesoru Theou Seileru s Instituta za refraktivnu kirurgiju IROC u Zurichu.

Svaki pojedini postupak u Opto Centru izvodi se u skladu sa strogim protokolima Instituta.

Naručite se za dijagnostičku pretragu Pentacam uređajem po 50 posto sniženoj cijeni i otkrijte napokon svoju ispravnu dijagnozu.

Ponuda traje do kraja mjeseca.