Poliklinika

Svjetski dan keratokonusa

Provjerite zdravlje rožnice. Darujemo popust od 50 posto na snimanje rožnice!

Keratokonus je bolest rožnice s kojom su se upoznali i pacijenti u Opto Centar poliklinici. Danas, 10. studenog, obilježavamo Svjetski dan keratokonusa s ciljem osvještavanja problema koju bolest može prouzrokovati očima, ako se na vrijeme bolest ne otkrije i ne liječi.

Suvremena dijagnostika u Opto Centar poliklinici

Suvremena dijagnostika pomogla nam je otkriti keratokonus u ranom stadiju u adolescentskoj dobi kod velikog broja pacijenata, što je dovelo do usmjerenja tijeka bolesti prema pozitivnim rezultatima. Cross-linkinging zahvat i Rose K leće za keratokonus pomažu nam zaustaviti bolest i poboljšati vid. 

Povodom Svjetskog dana keratokonusa darujemo 50 posto popusta na snimanje rožnice

Ako želite u Opto Centar poliklinici provjeriti zdravlje rožnice, naručite se na snimanje Pentacam Scheimpflug kamerom - jer vam u razdoblju od 10. do 17. studenog omogućavamo popust od 50 posto na navedenu pretragu. Za sad je poznato kako keratokonus ima nasljednu genetsku podlogu zbog čega se upravo preporučuje napraviti Pentacam snimanje rožnice, posebno kod mlađih članova uže obitelji. Najraniji oblici keratokonusa mogu se korigirati običnim naočalama, no kod većine pacijenata s keratokonusom potrebne su posebne tvrde plinopropusne kontaktne leće - Rose K

Naši stručnjaci dugi niz godina izvode jednostavne ili kombinirane cross-linking postupke kojima je moguće zaustaviti napredovanje keratokonusa. Zato nam se obratite s povjerenjem!