Što je to lasersko skidanje dioptrije?

Kad više ne vidite sve detalje ili zbog dioptrije počnete doživljavati sitne neugodnosti, znajte da postoje načini kako se dioptrije možete trajno riješiti.

Laserska korekcija vida, ugradnja leća u oko, kontaktne leće i naočale danas su potpuno ravnopravni načini ispravljanja dioptrije.

Laserska refrakcijska kirurgija oka - koja se često naziva i lasersko skidanje dioptrije, laserska operacija očiju ili laserska korekcija vida - naziv je za različite postupke: napredni PRK, LASIK, LASEK - kojima se dioptrija ispravlja laserskim oblikovanjem rožnice, odnosno površine oka.

Laserska korekcija vida omogućava pacijentu život bez pomagala za vid. Izuzetan napredak u sigurnosti i točnosti laserskog skidanja dioptrije možemo zahvaliti i velikom napretku wavefront i femtosekundnih lasera u posljednjem desetljeću. 

Uz novu tehnologiju, za vrhunske rezultate i sigurnost neophodni su i iskusni kirurzi. Dr. sc. Adrian Lukenda vodit će vas kroz cijeli postupak - od konzultacija ili pregleda do samog zahvata i kontrola nakon zahvata.

Na ovim stranicama naći ćete brojne korisne informacije o načinima korekcije dioptrije. Međutim, tek na pregledu ćete saznati jeste li kandidat za trajnu korekciju dioptrije te dobiti savjet o tome koja metoda je za vas najbolja. 

Ukoliko ste skloni aktivnijem životu ili vam je dosadilo nošenje kontaktnih leća i naočala - već ste napravili prvi korak prema rješenju.

Utvrdite jeste li dobar kandidat za ispravljanje dioptrije laserom i koja je metoda za vas najbolja. Kod velike kratkovidnosti - iznad -8 i više dioptrija možemo vam pomoći ugradnjom tzv. fakičnih intraokularnih leća. Predbilježite se za besplatne konzultacije ili predoperativni pregled.

Opto Centar poliklinika može vam ponuditi vrhunske laserske tretmane dioptrije u skladu s napretkom tehnologije i s najboljim rezultatima wavefront laserskih tretmana prema Američkoj agenciji za hranu i lijekove (FDA), uz osobni pristup svakom pacijentu.

Naš kirurški tim, kojeg predvodi dr. Lukenda, redovito surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima za lasersku kirurgiju oka - poput pionira laserske korekcije dioptrije i crosslinking zahvata prof. Theo Seiler-a sa Instituta za refrakcijsku kirurgiju IROC u Švicarskoj te stručnjaka u drugim priznatim laserskim centrima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i drugdje.

Konačan izbor, osim o vašim željama, ovisit će i o građi i funkciji vašeg oka. Zbog toga je nužno prije odluke i svakog zahvata napraviti temeljiti predoperativni pregled oka na kojem će vam operater objasniti koje je najbolje rješenje za vašu dioptriju te koje su prednosti i komplikacije svake pojedine metode.