Iskustva

Zašto sam odabrao Opto Centar?

Nedavno sam operirao kataraktu na oba oka u Poliklinci Opto Centar. Sada nakon mjesec dana mogu reći da je rezultat izvanredan. Pitaju me, kako i zašto sam odabrao Opto Centar? Kao liječnik i dugogodišnji profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu cijeli sam život posvetio unaprjeđenju kvalitete zdravstvenih usluga. Odavno sam shvatio da kvaliteta može proizaći samo iz kombinacije visoke stručne razine, istodobno s isratraživačkim znanstvenim radom i edukacijom mlađih. To trojstvo je jedino jamstvo ukupne kvalitete usluge. Već ranije sam tražio vrhunsku očnu zdravstvenu instituciju koja bi imala ove uvjete i zato sam u Opto Centar dovodio članove svoje najbliže obitelji. Moje iskustvo s osobljem je pokazalo da je upravo ovdje postignut spoj triju čimbenika za kvalitetu. No upoznavajući osoblje, na čelu s doc. dr. sc. Adrianom Lukendom i prof. dr. sc. Mirom Kalauzom, osjetio sam još jednu komponentu presudnu za uspješan rad. To je toplina osoblja u komunikaciji s pacijentima i međusobno slaganje i razumijevanje neophodno za timski rad. Njihovi osjećaji koje uključuju u rad s pacijentma ulijevaju veliko povjerenje.

Kada sam i sam postao njihovim pacijentom, uočio sam i visoku tehnologiju koju uvode u svakodnevni rad te svestrani pristup svojoj struci u kojem njeguju samu oftalmologiju, a uključili su i djelatnost optike te proizvodnju kontaktnih leća. Ova svestranost omogućava da se na jednom mjestu obavi kompletna usluga, u ugodnoj atmosferi i uz veliko povjerenje koje ulijevaju članovi tima.

Moje iskustvo s Opto Centrom je vrlo jednostavno. Ušao sam zamućena vida, kao da hodam kroz maglu. Izašao sam i vidio da se je magla odjednom raspršila. Svijet je odmah izgledao Ijepši, svjetliji, a predivne prirodne boje su se vratile u moj vidokrug. Hvala Opto Centru!

Prof. dr. sc. Andrija Hebrang