Iskustva

Pogledala sam u časopis i VIDJELA slova koja bez naočala nisam vidjela već 15 godina...

Posljednjih 20-ak godina sam imala problema s vidom, a dioptrija je dogurala do +3 za daljinu. U zadnje vrijeme sam imala osjećaj da mi za neke stvari ni naočale nisu bile dovoljne, pogotovo u sumrak i u slabije osvjetljenim prostorima. Naočale sam nosila neprekidno i nisam ih skidala cijele dane. Ma što sam radila, morala sam ih imati na nosu. Amaterski se bavim plesom i već mi je i ta aktivnost postala upitna jer u toj vrsti plesa ne mogu koristiti naočale.

Prije otprilike godinu, godinu i pol dana počela sam ozbiljno razmišljati o laserskom skidanju dioptrije. Međutim, nekako, ili nisam imala vremena ili nisam znala kome bih se obratila. Presudna je bila prijateljica koja me je "nagovorila" i predbilježila za pregled kod dr. Lukende u poliklinici Opto Centar. Vrlo ugodno sam se iznenadila doktorovom susretljivošću i ljubaznošću, kao i ljubaznošću sestre Svijetlane.

A kad sam obavila sve pretrage, koje su usput rečeno, trajale najmanje 60 minuta, donijela sam definitivnu odluku da idem na zahvat. Dogovorili smo datum i vrstu operacije (LASIK), a doktor je želio dan prije samog zahvata ponoviti neka mjerenja sa širokim zjenicama.

Napravili smo i to i došao je dan D. Stigla sam u dogovoreno vrijeme, sestra je obavila potrebne predradnje uz kavicu i kolače, te sam legla na stol za "operaciju". Doktor mi je od samog početka i tijekom cijelog zahvata objašnjavao i govorio što radi. Zahvat je bio POTPUNO BEZBOLAN, ja ni u jednom trenutku nisam osjetila nikakvu, ni najmanju bol. Mogu reći da mi je najgore u svemu tome bilo prvo zakapljavanje očiju, kad su mi kapi kapnule u oko. Nakon toga sve je izgledalo kao da gledam preko stakla zahvat na nekom drugom, nešto poput televizijske emisije. Ponavljam još jednom, niti je bilo bolno, čak ni neugodno.

A sad najbolji dio – u predvorju me čekala kćerka i listala neke časopise. Sestra me je dovela do nje, pogledala sam u časopis i VIDJELA slova koja bez naočala nisam vidjela već 15 godina! 5 minuta nakon zahvata!
Prvih 14 dana sam stalno tražila naočale, nisam mogla shvatiti da ih ne trebam više. Sada vidim savršeno, život mi je postao kvalitetniji 100%. Od srca preporučam svakome tko ima problema kakve sam ja imala, treba se samo odlučiti za prvi pregled, a ostalo će doći samo po sebi.