Iskustva

Boje na koje sam gotovo zaboravio su mi se vratile i napokon sam opet mogao raditi na računalu.

 

Kratki odlomci iz teksta o osobnom iskustvu s operacijom očne mrene:
"Nakon kraćeg razmišljanja, odabrao sam monofokalnu intraokularnu leću i to takvu koja će mi omogućiti odličan vid na blizinu bez dodatnog pomagala. Većina pacijenata traži od kirurga da im "namjesti" oštar vid na daljinu, dok će se za čitanje poslužiti s naočalama ili lećama s pozitivnom dioptrijom..."

"Dođite u 13:45. Oko 16:00 već ćete biti kod kuće", najavila mi je sestra Svijetlana, nevjerojatno učinkovita i uvjerljiva djelatnica, koja mi je u više navrata odgovarala i na vrlo stručna pitanja, ako ih nisam stigao postaviti liječnicima...

"Sutradan ... Vidio sam bolje nego prije operacije s kontaktnom lećom ogromne dioptrije! Boje na koje sam gotovo zaboravio su mi se vratile i napokon sam opet mogao raditi na računalu i mobitelu bez pomagala. Kako sam tražio i kako je kirurg obećao, imam izvrstan vid na blizinu. Ono što me je zapanjilo jest vrlo dobar vid na daljinu - bitno iznad očekivanja! S intraokularnom lećom imam dioptriju minus 2,5 umjesto ranijih minus 16 i nemam mrenu. Čini mi se to priličnim dobitkom!"