Iskustva

Operacija je sasvim bezbolna

Većina ljudi piše komentare onako u euforiji, neposredno nakon operacije, ako se lasersko skidanje dioptrije uopće može smatrati operacijom. Zato sam se ja odlučio sve to prokomentirati pune 4 godine nakon zahvata. Radio sam t – PRK (+MMC) na koji sam se odlučio nakon pregleda i razgovora sa doktorom Lukendom koji mi je lijepo objasnio “za i protiv“ svih metoda koje se rade u Opto centru i nije forsirao da mi proda najskuplju, premda, onako teoretski, od toga živi. Pošto je meni tada bilo 53 godine odlučili smo na jednom oku ostaviti 0.50 minus da što duže mogu čitati kad dođe staračka dalekovidnost i moram priznati da je ideja bila odlična pa evo i sada sa 57 godina vidim normalno na daljinu, a još uvijek čitam bez naočala.

O samom tijeku operacije i oporavka…… Pa, moram reći da je sama operacija sasvim bezbolna i traje sve skupa par minuta, naravno poslije sam par dana izbjegavao svjetlost, oči su mi suzile i morao sam ih redovito kapati, ali sve te sitne neugodnosti se zaborave kada stanete na ulici i vidite koji broj tramvaja vam dolazi u susret, kad ljeti stavite sunčane naočale i sve vidite, a ne samo nekoga ili nešto ili kad na skijanju ne morate stalno žmirkati da vam ne bi leće ispale dok jurcate unaokolo.

Svima koji su jos u nedoumici, a mogu si priuštiti lasersku korekciju, preporučio bi da navrate u Opto centar i riješe se naočala jer se stvarno dobiva puno na kvaliteti života.