Iskustva

Još sada ne mogu vjerovati, da vidim odlično bez naočala ili kontaktnih leča...

Da vidim slabije i da mi trebaju naočale ugotovio sam prije 15 godina. Naočale sam trebao za daljinu (za kompjutor, televiziju, vožnju autom …) i moram priznati, da ih nisam smatrao modnim dodatkom i da ih nisam volio nositi. Rekreativno se bavim i različitim sportovima - biciklizam, skijanje, surfanje, nogomet, odbojka …- i zbog toga sam koristio i dnevne kontaktne leče, kojih mi oči nisu dobro prihvaćale.

Profesionalno se bavim turizmom, gdje je zbog velike dinamike posla (posebno na vođenju) dobar vid veoma važan. Za lasersko skidanje dioptrije odlučivao sam se neko vrijeme, pročitao sam različite stvari o tome i napokon odlučio za Opto centar. Cijela ekipa, oprema i opskrba u Opto centru su na visokoj profesionalnoj razini.

Dr. Adrian Lukenda napravio je detaljni pregled, odgovorio na sva moja pitanja i po pregledu dogovorili smo se za PRK advanced metodu. Zahvat (2 dana po pregledu) bio je sasvim bezbolan i brz - malo je samo neugodno kad se hladi oko i skida vrhnji sloj celica.

2-3 dana nakon zahvata potrebno je malo pretrpjeti, a ne toliko zbog bolova (u očima je malo greblo ali ništa gore), nego više zbog svjetlosti koja če vam zaista smetati (ali to nije ništa u usporedbi s jasnim vidom praktički cijeli život). Za samo tjedan dana vidio sam sasvim jasno i nekoliko puta pomislio sam, da imam stavljene kontaktne leče.

Još sada ne mogu vjerovati, da vidim odlično bez naočala ili kontaktnih leča. Lasersko skidanje dioptrije mi je omogučilo, da se mogu danas bez ograničenja baviti sportom, opušteno raditi u turizmu … Dragi doktore, hvala za kvalitetniji život!

Gregor K., prof.