Iskustva

Već pet godina se budim i - vidim!

Naočale sam nosila od 5. razreda osnovne škole, a kako sam se uvijek rekreativno bavila sportom i leće su u jednom momentu postale obavezna oprema. Opto centar mi je bio prvi izbor za oboje i uvijek sam im se rado vraćala - prije svega zbog stručnosti, kvalitete usluge i profesionalnog pristupa. S godinama je dioptrija, kao i astigmatizam, samo rasla i rasla dok nije došla do otprilike minus 5, s astigmatizmom od 1,75 na jednom oku i 0,5 na drugom.

No upravo zbog želje za bavljenjem sportom, bez da moram razmišljati hoću li moći to s lećama, hoće li ispasti u moru, ili će mi naočale ili leće smetati da uopće nešto i probam, odluka je pala da, unatoč još postojećem mišljenju mnogih da nije još to sigurno odem "pod nož". Kako se ipak radilo o očima, bacila sam se na istraživanje, do te mjere da sam nakon prvih konzultacija u Opto centru istražila dodatno ne samo vrste operacija, nego i aparata, laserskih zraka, za što su koje dobri...  Razgovarala sam s nekoliko doktora i vratila se u Opto centar. Doktor Lukenda je i tada imao strpljenja odgovarati na pitanja koja vjerujem nije često susreo, i u potpunosti je umirio moje sumnje i strahove, kao i divne sestre svojim humanim i ljubaznim pristupom. Sama operacija je bezbolna, oporavak je malo bio duži i bolniji zbog vrste operacije, ali sve je to palo u zaborav kako se vid svakim danom sve više bistrio, i kako se kvaliteta života neprocjenjivo povećala.

Prošlo je već 5 godina od operacije odnosno brojim 5 godina čistog vida (120%!!), sunčanih naočala bez dioptrije, kutijica i tekućina za leće i rezervne leće, ima već 5 godina da se budim – i vidim! Ukratko, 5 godina kasnije, i samo sjećanje na život s naočalama i lećama mi je kao i vid u to doba – mutno! :-)

Prezadovoljna sam odlukom i odabirom fantastičnog tima koji me u tom procesu vodio i još uvijek pomno prati da je sve ok!