Što je Atenski protokol?

Što je Atenski protokol?

Atenski protokol je alternativni način istovremenog poboljšanja vidne oštrine kod nepravilnih rožnica i keratokonusa uz pomoć topografski-vođenog PRK-a i očvršćivanja rožnice „crosslinking“ zahvatom kako bi se ujedno spriječilo napredovanje bolesti.

Prve kombinirane zahvate napravio je prof. John Kanellopoulos sa Sveučilišta u New Yorku. Naši kirurzi su, među prvima kod nas, navedeni protokol koristili kod rožnica s povećanim rizikom za razvoj keratokonusa. U svijetu još uvijek nema konsenzusa jesu li koristi od ovog tretmana veći od mogućih rizika te se za zaustavljanje napredovanja keratokonusa još uvijek preporučuje jedan od standardnih "crosslinking" protokola koji ne uključuje lasersku ablaciju rožnice, dok se za korekciju vidne oštrine još uvijek preporučuju tvrde plinopropusne leće (vidi Rose K) kao najsigurniji i najpredvidljiviji način korekcije vida kod keratokonusa.
Naručite se za informativne konzultacije o svim mogućnostima liječenja keratokonusa na broj +38514686544 ili na .

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori