Proštrcavanje suznih kanalića

Proštrcavanje suznih kanalića

Proštrcavanje suznih kanalića je dijagnostički postupak kojim se provjerava prohodnost suznih kanalića od očiju prema nosu kada je prisutno pojačano suzenje, odnosno prelijevanje suza preko ruba donje vjeđe (epifora). Kanalići mogu biti zatvoreni ili suženi (stenoza) već prilikom rođenja, dok kasnije u životu suženje najčešće nastaje kao posljedica jačih upala, izraslina ili ozljeda u tom području lica.

Izvodi se na način da se vrlo tankom sondom u suzni kanalić ubrizga fiziološka otopina. Ukoliko pacijent osjeti tekućinu u grlu i ima potrebu za gutanjem, suzni kanalić je prohodan. Isti postupak može poslužiti i u terapijske svrhe, budući se takvim postupkom, blaže opstrukcije mogu izliječiti.

Za očni specijalistički pregled na kojem će se provjeriti nalaz Vaših suza i potražiti uzrok pojačanog suzenja možete se naručiti ovdje.

Naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori