Progresivne naočale

Progresivne naočale

Jednojakosne naočale za čitanje najjednostavniji su način ispravljanja starosne dalekovidnosti ili prezbiopije. Međutim, zbog samo jednog žarišta one ne mogu istovremeno korigirati vid i na bliskoj i na srednjoj udaljenosti. Zbog toga se za sve osobe koje se bave za vid zahtjevnijim zanimanjima preporučuje, već i kod rane prezbiopije, koristiti progresivne leće.

Progresivne naočale sadrže postupni prijelaz dioptrija od dioptrije za čitanje do dioptrije za daljinu i omogućuju jasan vid prilikom česte promjene smjera gledanja s daleke na srednju i sa srednje na blisku udaljenost. Danas postoje brojni dizajni progresivnih leća.

pošaljite upit

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Naši optičari pomoći će Vam u odabiru progresivnih leća i okvira koji će najbolje odgovarati Vašem svakodnevnom poslu i aktivnostima. Mjerenja i precizna ugradnja od iznimne su važnosti za uspješno nošenje progresivnih naočala. Posebno je koristan vrhunski Visioffice sustav za automatizirano određivanje položaja glave i pogleda kroz okvir koji ste odabrali.

Ukoliko Vas zanimaju i drugi neoperativni i operativni načini rješavanja prezbiopije, više informacija možete naći na stranicama poliklinike.