Konačno dobre vijesti za pacijente s keratokonusom!

Konačno dobre vijesti za pacijente s keratokonusom!

Imate potrebu da stišćete oči kako bi bolje vidjeli predmete  u daljini i preosjetljivi ste na svjetlo? Često trljate oči i obišli ste više ordinacija u neuspješnoj potrazi za pravom dioptrijom?

Moguće je da imate keratokonus, degenerativnu bolest rožnice za koju danas, na sreću, postoje kvalitetna i trajna rješenja.

Zbog slabljenja, rožnica poprima jače zakrivljeni (stožasti, konični) oblik koji uzrokuje smetnje vida. U poliklinici Opto Centar imamo dugogodišnje iskustvo u otkrivanju i liječenju keratokonusa, a naši oftalmolozi educirani u vodećim svjetskim centrima ponudit će Vam najbolja i najsigurnija rješenja koje nudi suvremena svjetska medicina. Učinite nešto za kvalitetu života i naručite se za pregled za keratokonus u našoj poliklinici.

Trebam pregled

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • *Obavezna polja za unos su označena zvjezdicom. Ukoliko nemate telefon ili e-mail upišite “0”.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • *Obavezna polja za unos su označena zvjezdicom. Ukoliko nemate telefon ili e-mail upišite “0”.

  • zatvori

Keratokonus se najčešće dijagnosticira u adolescentskoj dobi. Najraniji oblici keratokonusa mogu se korigirati običnim naočalama, no kod većine pacijenata s keratokonusom potrebne su posebne tvrde plinopropusne kontaktne leće (vidi: Rose K). U Očnoj poliklinici Opto Centar izvodi se takozvani "crosslinking" postupak koji može zaustaviti napredovanje keratokonusa. Kod rijetkih uznapredovalih slučajeva potrebno je operativno liječenje transplantacijom rožnice.